AMD направи анонс на своите най-нови технологии по време на COMPUTEX 2022
AMD направи анонс на своите най-нови технологии по време на COMPUTEX 2022

AMD направи анонс на своите най-нови технологии по време на COMPUTEX 2022

May 23, 2022 Home , Други

 

 

23 май 2022 г. – Днес, по време на своята програмна реч на COMPUTEX 2022, президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су разкри някои подробности за водещите иновации на компанията, сред които:

  • Настолните процесори от серия AMD Ryzen 7000: Изградени по нова, 5nm “Zen 4” архитектура, тези чипове ще имат двойно по-голям L2 кеш на ядро и над 15% по-висока еднонишкова производителност. Процесорите ще бъдат с нова 6nm I/O силициева подложка, която ще включва базирана на RDNA 2 графика за не особено тежки задачи, и поддръжка на DDR5 и PCI Express 5.0.
  • Платформа AMD Socket AM5: Проектирана за процесорите от серия Ryzen 7000, изцяло новата LGA Socket AM5 платформа ще бъде достъпна за три различни нива на системите с диференцирани характеристики: AMD X670 Extreme, AMD X670 и AMD B650.
  • “Mendocino” процесори: Със “Zen 2” ядра и RDNA 2 графика, най-новите Ryzen Mobile процесори ще предоставят отлично съчетание на производителност и стойност. Първите лаптопи с тях ще бъдат на пазара от ОЕМ партньорите на AMD през 4-тото тримесечие на 2022 2022.
  • AMD SmartAccess Storage: Най-новото попълнение на технологията AMD SmartAccess Storage ще помогне за намаляване на времето за зареждане на игрите и за ускоряване на стрийминга на текстури.
  • Нова AMD Advantage система: Corsair пуска своя първи лаптоп за геймъри и любителите на поточна мултимедия и развлечения, изключително с AMD Advantage.

 

Допълнителни подробности можете да намерите в прес съобщението тук