Президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су представи визията за дигитален свят по време на CES 2021
Президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су представи визията за дигитален свят по време на CES 2021

Президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су представи визията за дигитален свят по време на CES 2021

Jan 12, 2021 Home , Други

Програмната реч на д-р Су подчертава ускорението на цифровата трансформация в дома, работата и забавленията. Тя бе подкрепена от включвания на представители на Microsoft, HP, Lucasfilm, Lenovo и Mercedes AMG Petronas Formula 1

 

 

Санта Клара, Калифорния, 12 януари 2021 г.Днес, по време на изложението CES 2021, AMD (NASDAQ: AMD) показа технологични иновации, които подобряват начина, по който потребителите живеят, работят и се забавляват. В своето програмно слово, президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су подчерта важността на високопроизводителните изчислителни решения в ежедневието на хората и начините, по които ускоряването на дигиталната трансформация  у дома и на работа води до по-светло бъдеще през тази и следващите години. Д-р Су обяви ново семейство високопроизводителни процесори за лаптопи и предложи предварителен поглед върху очакваното ново поколение сървърни процесори за информационни центрове.

Към основния доклад на Д-р Су се присъединиха партньори на компанията от различни области: изпълнителният директор на HP Енрике Лорес, изпълнителният директор на Lenovo Ян Юанцин, вицепрезидентът по технологиите за Lucasfilm Франсоа Шардавоан, пилотът на Mercedes AMG Petronas Формула 1 сър Люис Хамилтън и ръководителят и главен изпълнителен директор на екипа на Mercedes AMG Petronas – г-н Тото Волф , както и главният продуктов директор на Microsoft Панос Панай. Всеки сподели как си партнира с AMD, за да предложи някои от най-вълнуващите продукти, услуги и преживявания за хората от цял свят. Например шампионът от Формула 1Луис Хамилтън обсъди ролята на високопроизводителните изчислителни среди в състезанията, от проектирането и тестването на автомобила до анализа на данните за състезанието за конкурентно предимство.

 

 

 

CEO на AMD д-р Лиса Су разговаря с вицепрезидента по технологии на Lucasfilm Франсоа Шардавоан по време на CES 2021.

 

 

 

CEO на AMD д-р Лиса Су разговаря с пилота на Mercedes AMG Petronas във Формула 1 сър Люис Хамилтън по време на CES 2021.

 

 

 

CEO на AMD д-р Лиса Су разговаря с главния продуктов директор на Microsoft Панос Панай по време на CES 2021.

 

 

 

Освен това, научни работници обясника, как допълнителните 12 петафлопа изчислителна мощ дарена чрез AMD EPYC™ процесори и AMD Radeon Instinct графични модули са помогнали да се ускори работата в изследването на инфекциозни болести, включително заболяванията от COVID-19.

 

Обновяване на продуктите

 

AMD демонстрира постоянство в изпълнението на своята амбициозна продуктова пътна карта. Д-р Су анонсира новите AMD Ryzen™ 5000 серия мобилни процесори, които ще донесат водещата производителност1 и високата ефективност на “Zen 3” архитектурата в лаптопите. Тя представи и първата публична демонстрация на очакваните AMD EPYC™ сървърни процесори от трето поколение за информационни центрове, облачни услуги и високопроизводителни изчислителни среди.

 

Серията AMD Ryzen 5000 мобилни процесори – мощни и енергоефективни чипове за ултратънки и геймърски лаптопи.

 

В подкрепа на мащабното преместване в глобален план на работа и учение от дома, AMD пусна новата серия AMD Ryzen 5000 процесори базирани на “Zen 3” ядрото, съчетаващи водеща производителност с енергийна ефективност за мобилна работа от следващо поколение.

  • Най-големите производителни на ноутбуци като Asus, HP и Lenovo ще пуснат на пазара системи с AMD Ryzen 5000. Доставките на тези лаптопи ще започнат от февруари, а за цялата година се очаква да стартират над 150 модели с новите чипове.
  • Новото семейство мобилни процесори на AMD включва AMD Ryzen 5000 U-серия варианти за тънки и леки ноутбуци, както и AMD Ryzen 5000 H-серия чипове за мобилните геймъри и създатели на съдържание.
  • CEO на HP Енрике Лорес и СЕО на Lenovo Ян Юанцин обсъдиха как техните компании в партньорство с AMD оформят бъдещата работа с компютри с нови форм фактори.
  • Главният продуктов директор на Microsoft Панос Панай обмени мисли за същественото значение на персоналните компютри за свързване, работа, обучение и игри, и как съвместната дейност на инженерите на AMD и Microsoft променят начина на работа с компютрите.

 

3то поколение AMD EPYC процесори “Milan” – предназначени да разширят видещите позиции на AMD по отношение на производителност, обща стойност на притежание и сигурност.

 

AMD EPYC процесорите са в основата на създаването и работата на суперкомпютри, информационни центрове и облачни услуги, като подкрепят научни изследвания, глобални бизнес системи, е-търговия и все по-актуалните области като онлайн обучение, приложения за съвместна работа и видео-конференции. По време на своята програмна реч д-р Су направи първата публична демонстрация на 3-тото поколение AMD EPYC процесор с кодово име “Milan.” Беше показан модел на изследване и прогнозиране на времето, използван в над 160 страни. Моделът обработва данни за предвиждане на времето за континенталните щати на САЩ, като два 32-ядрени 32-ядрени “Milan” процесори надминават по производителност най-високия клас двуядрени процесори на конкуренцията с ~68%. Третото поколение AMD EPYC ще вдигнат летвата на производителността, разширените функции за сигурност и бизнес стойността, с които AMD е добре известна. AMD планира да съобщи подробности за своите продукти и екосистеми през 1-вото тримесечие на 2021 г.