Колко добро е РС-то с новата GTX 1660 Super и Core i5 9400F
Колко добро е РС-то с новата GTX 1660 Super и Core i5 9400F

Колко добро е РС-то с новата GTX 1660 Super и Core i5 9400F

Dec 02, 2019 Home , Андро влог

Здравейте, хора миналата седмица Ви показах как сглобявам РС с новата видео карта на Nvidia - GTX 1660Ti и процесора Intel Core i5 9400F. Аз лично доста харесвам такъв тип конфигурации, защото са среден клас, нито са типичното бюджетно РС, където цепим стотинката на две и допускаме сериозни компромиси, нито пък е много скъпа конфигурация, която малко хора могат да си позволят. Всъщност цената на РС-то е малко под 1500лв и днес ще разберем какво всъщност получаваме за тези пари.

 

Също така си спазих обещанието и тази седмица направих лайвстрийм, в който тествах на живо колко добре се справи новото РС, като стриймърско РС. Използвах го, за да стриймвам на живо пред вас в течение на час и половина четири игри: CS:GO, Fortnite, Apex Legends и Battlefield V. Записът от стрийма все още е наличен и ако ви интересува как се получи може да отидете да му хвърлите едно око. Все пак той не може да замести официалното тестване, тъй като стриймването на игрите изисква много по-сериозни ресурси и при някои игри се получи значителна разлика.

 

И така без повече бавене, нека видим колко добре се справи новото РС с игрите и бенчмарковете!
 

Започваме с тест на процесора Core i5 9400F. Това не е първия път, в който сглобявам конфигурация с този процесор, така че и друг път съм го тества със Cinebench R15. Сега получих резултати 956 точки на Mutli-core и 173 ма Single-core. Резултатите са горе долу подобни с тези получени  в миналото при тестване на същия процесор с различни конфигурации. За първи път обаче го тествах на новия Cinebench R20. Тук на Multi-core получихме 2346 точки, а при Single-core теста 423 точки. 


 

Преминаваме сега към Unigine Superposition. Един бенчмарк, който тества графичните възможности на машината. При първия тест на High настройки, изкарахме 8639 точки, а при втория тест на Extreme настройки изкарахме 3298 точки. 

 

 

 

 

 

 

 

И така време е да преминем към тестовете с реални игри.

 

Първата игра, по традиция е CS:GO. Най-леката Е-спорт игра, която ще тествам днес. При максимални настройки получихме средни 208 кадъра за секунда, 121 минимални и 287 максимални. 

 

 

 

 

 

Това е наистина сериозен резултат и спокойно хора ползващи монитори с висока честота на опресняването, биха се възползвали от него. 


 

Следва традиционния бенчмарк на GTA V. Резолюцията е FULL HD, както и на всички игри, които ще тестваме днес. Настройките бяха максимални с изключен Anti-aliasing. Ето резултатите за средните кадри при петте сцени:

 

 

 

 

Естествено тествах и как ще върви Shadow of the Tomb Raider на Highest Preset без Anti-aliasing. Само че тук за първи път се сблъсках с неочакван проблем, всеки път когато се опитвах да пусна бенчмарка, играта крашваше. Не успях да намеря начин да отстраня проблема, за това в крайна сметка направих теста по стандартния начин чрез MSI Afterburner. Като изключим, че бенчмаркът крашваше, самата игра си вървеше без никакъв проблем. 

 

 

 

 

 

Резултатите, които измерих бяха средни 92 кадъра за секунда, 62 минимални, което е много добре, защото не падаме под 60 в никой случай и максималните достигнаха до 113.


 

Следващите две игри са батъл рояли, имаме Fortnite където на Epic настройки получихме доста добрите 108 средни FPS, 92 минимални - тоест нямаме големи спадове и 125 максимални кадри за секунда.

 

 

 

 

При Apex Legends получихме сходни резултати 109 средни кадри за секунда, при 68 минимални - тук сме имали по-сериозен спад, но все пак кадрите са стабилно над 60 и максималния FPS е достигнал 145. 

 

 

 

 

И накрая най-тежката игра, която тествах днес е Battlefield V. При всички настройки на Ultra се получиха 46 средни кадри за секунда, 27 минимални и 60 максимални. Макар, че играта вървеше относително гладко, бих препоръчал все пак да не я играете на максимални настройки. 

 

 

 

 

 

Накрая няколко думи за лайв стрийма, който имахме по-рано тази седмица със същото РС. Като цяло останах много доволен и успях да дам отговор на въпроса до колко това РС е добро като стриймърска машина. РС-то се справи на всички игри при това нямах време много много да си играя с настройките на OBS-а. Единствено при Battlefield V дори при намалени настройки, стрийма не вървеше съвсем добре. Съветвам, ви ако се интересувате повече от това как беше стрийма да хвърлите едно око на записа, той все още е наличен.

 

А иначе днес отговорихме на въпроса колко е добро нашето РС за игри. Мисля, че при резолюция Full HD дори при  максимални настройки игрите вървяха екстра. Единствено при Battlefield V е желателно леко да се намалят, което е нормално в действителност няма много смисъл настройките да се бичат на максимум.

 

Не забравяйте да следите блогът на Йон Компютърс, където винаги тестваме и представяме пред вас най-новия хардуер. С наближаването на края на годината и началото на следващата се очакват още много хардуерни дебюти, които ние със сигурност ще отразим.