Най-добрия коледен подарък за геймър 2019
Най-добрия коледен подарък за геймър 2019

Най-добрия коледен подарък за геймър 2019

Nov 14, 2019 Home , Андро влог

 

Здравейте, хора,

макар Коледа все още да изглежда далеч, не е рано да започнем да се оглеждаме за подходящи коледни подаръци. Ако познавате геймър или Вие самите сте такъв и искате да направите подарък на себе си, без да трябва да изсипете един тон пари. Продуктът, който ще разгледам днес заслужава внимание. Не забравяйте и че на 22 ноември е Gaming Black Friday в Йон компютърс или така наречения Черен петък, в който може да се възползвате на допълните отстъпки за гейминг периферията и конфигурациите.

 

Днес разглеждаме 4 в 1 гейминг starter kit-ът на Marvo Scorpion.

 

 

 

 

 

CM370 e пакет съдържащ цялата необходима периферия - мишка, клавиатура, слушалки и дори пад за мишката и всичко това само за около 50лв. Наистина цената е много атрактивна и в момента няма какво да бие този пакет. 

 

Нека започнем с един бърз ънбоксинг и да видим какво има в кутията. Както често пъти се случва имаме външна цветна опаковка, която е само с естетическа цел и отвътре имаме по-сериозната картонена кутия, в която са поместени нашите джаджи.

 

 

 

 

Ето ги четирите аксесоара, които ще разгледаме днес, те са целия Marvo геймърски Starter Kit.

 

 

 

 

 

До тук разбрахме, че цената на пакета е много ниска, но до колко периферията в него наистина си заслужава?

 

Нека започнем с подробно разглеждане на клавиатурата. Това е пълно мащабна клавиатура - съдържа всичките бутони, включително и нъмпад. 

 

 

 

 

 

Нямаме допълнителни бутони за макроси или някакви специализирани мултимедийни бутони. Дизайнът е доста изчистен и минималистичен, това е типична безрамкова, отворена клавиатура, в която суичовете директно са сложени върху плоскост, която е широка точно толкова колкото да се сместят бутоните на нея. 

 

Сега...първото нещо, което ни подсказва, че става дума за ултра-бюджетно решение е, че при повечето клавиатури от този тип, плоскостта е от метал, докато в нашия случай клавиатурата е изцяло пластмасова, тя е както може да видите доста тънка, което позволява да се огъва лекичко при натиск.

 

 

 

 

Сега нека не си правим прибързани заключения, това не означава, че клавиатурата не е здрава и устойчива, просто я имаме тази еластичност на корпуса, която нямаше да е факт, ако имахме плоскост от метал или по-дебела пластмаса. 

 

Самата клавиатура, както се досещате е мембранна и кликането на бутоните е изключително тихо.

 

 

 

 

 

Ако не обичате щракащи клавиатури и предпочитате да си спестите излишните звуци, то клавиатурата е за вас.

 

Бутоните както може да се види имат RGB LED подсветка, която осветява различните сектори на клавиатурата по различен начин. 

 

 

 

 

 

Тук следва да отбележа, че за разлика от други ултра-бюджетни модели, които сме разглеждали, това не е имитация на RGB. Цветовете действително могат да се сменят. Чрез цъкане на бутоните FN+Scroll Lock може да сменяте измежду няколко предварително програмирани варианти за осветяване на клавиатурата. 

 

Клавиатурата има анти-гоустинг, което ви позволява натискането на 19 бутона едновременно.

 

 

 

 

Самите бутони са сертифицирани за 8 милиона натискания. 

 

 

 

 

 

Все пак в инструкциите за безопасност изрично е записано да не се мокри, така че не си представяйте да я миете на чешмата. 

Също отдолу имаме и две малки пластмасови крачета за повдигане на клавиатурата.

 

 

 

 

Следващата част от комплекта която ще разгледаме е мишката.

 

 

 

 

Тя има класическа ергономична форма и като цяло е удобна за хващане. Не очаквайте обаче да видите гумирани захвати, скролове на мишката или нещо такова. Също както клавиатурата, тя е изцяло изградена от пластмаса и е доста лека.

 

 

 

 

Имаме точно четири бутона, двата основни - разчетени да издържат един милион клика, а също имаме и скрол бутон и бутон за смяна на DPI режима. И като стана дума имаме четири режима сменящи се с този бутон на 800, 1600, 2400 и 3200 DPI. 

 

 

 

 

 

Никъде в описанието на мишката не намерих информация за конкретния модел на оптичния сензор, но за тази цена мисля, че опциите и DIP-я, който предлага е повече от задоволителен. 


 

Както може би вече сте забелязали, мишката си има собствена RGB подсветка, която слава Богу не се повлиява от смяната на DPI режима.

 

 

 

 

 

Всъщност до колкото можах да разбера, режимът на RGB подсветката е просто редуващо се преливане от едни цветове в други. Практически свети цялата горна част на мишката, върху която е изрисувана определена текстура. Отстрани имаме и тези завършващи цялата картина светещи арки. Като цяло мишката има приятен външен вид и светене, доста е удобна като захват, макар че лично на мен ми е малко малка, но аз съм свикнал с доста голяма мишка, така че на много хора може да им е ок. 


 

Време е да обърнем малко внимание на нашите слушалки. Това е заедно с пада разбира се е единствената част от комплекта, която не свети, но въпреки всичко чисто визуално те изглеждат добре. 

 

 

 

 

Издържани са в черно и червено. След първоначалния оглед виждаме, че имат мека кожена диадема и също така наушниците са меки и кожени. 

 

 

 

 

Микрофонът се сваля и вдига по класическият начин. 

 

 

 

 

От чисто ергономична гледна точка, на мен лично тези слушалки са ми малко малки. Формата на наушниците е продълговата, подобно на елипса и не обхваща изцяло ушите ми, но честно казано, се свиква след известна употреба. Кабелът е с червено-черна плетена обшивка и като контролер имаме един единствен бутон за увеличаване и намаляване на звука. 

 

 

 

 

 

Нямаше да е лошо, ако имахме и бутон за мютване на микрофона, но за цената, на която слушалките идват, нека не сме твърде претенциозни. 


 

Най-важното разбира се е звукът. Той е учудващо добър. Не си представяйте нещо на нивото на професионалните слушалки, но качеството е съвсем ОК според мен. Звукът идва от 40 милиметрови говорители, с диапазон от 20Hz до 20Khz, което е стандартния диапазон за почти всички слушалки на пазара с изключение на най-скъпите модели. 


 

Свързването се осъществява с два стандартни 3,5 милиметрови жака, което е ОК за мене, предпочитам ги пред USB слушалките.

 

 

 

 

Остана да кажа няколко думи за маус-пада. Той е с размер 287 на 244 милиметра с дебелина 3 милиметра.

 

 

 

 

Има гумирана долна повърхност, така че да не се пързаля по масата, като цяло е мек и удобен и с интересна форма и изображение в черно и червено. Има анти-изпотяваща се горна повърхност и като цяло е подходящ за хора които използват мишката с настройки за висока чувствителност, защото тогава не ви се налага да правите големи движения. 

 

 

 

 

 

Както може би забелязвате пада не е много голям, така че ако искате да играете на ниска чувствителност ще ви се наложи да помислите за по-голям пад. 


 

Ами хора, това беше таз годишното ми предложение за супер-бюджетен геймърски комплект. А пък ако искате да откриете още интересни идеи, не забравяйте да следите редовно блогът на Йон Компютърс.