Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K
Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K

Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K

Feb 07, 2019 Home , Андро влог

 

Тестване на RTX 2060 заедно с процесор Core i5 9600K


Здравейте хора,

миналата седмица сглобих конфигурация с новата  видеокарта Asus RTX 2060 6GB, както също и новия процесор на Intel - Core i5 9600K, който беше „замръзен“ от перфектното водно охлаждане на Cooler Master MasterLiquid Lite ML240L с RGB подсветка на вентилаторите, синхронизирани с RGB-то на Cooler Master MasterBox K500  геймърска кутия от контролер на същата марка, което допринася до пълен естетически цветен синхрон и завършеност на компонентите в тази компютърна система. Повече подробности за хардуера и за това как беше сглобена тази прекрасна конфигурация може да прочетете в предишната статия, ако случайно сте пропуснали.  Днес обаче целта ни е да разберем, колко добре ще се представи тази машина на игрите и бенчмарковете.

Започваме разбира се с тест само на процесора чрез Cinebench.

RTX 2060 benchmark

Получиха се много впечатляващи резултати от 957 точки за мултикор и 202 точки за сингъкор пърформънс. Любопитно е да се отбележи, че когато тествах предишната конфигурация, тя беше със същия процесор, но различно дъно и RAM се получиха малко по-различни резултати. Тогава на multi-core получихме 1058 точки, което е повече, но пък на single-core имахме 196, което е по-малко.

Това, което главно ни интересува днес, е новата видео карта и колко са добри графичните ѝ възможности. За целта първо прибягваме до бенчмаркът Unigine Superposition. Проведох два теста първо на Extreme настройки и там получих страхотните 4656 точки.

RTX 2060 benchmark

 

След това реших да опитам на по-леката настройка - High и там достигнахме почти единадесет хиляди точки. 

 

RTX 2060 benchmark

 

Интересно е че температурата на картата на Асус, която работеше в OC мод не надвиши 68°С.

Сега, ще прередя всичките обичайни игри, на които тествам конфигурацията и ще започна веднага с може би най-важния тест, а именно играта Battlefield V. От наличните ми игри няма друга, с която да тествам Ray Tracing технологията. Специално гледах и Shadow of the Tomb Raider, но явно там още не е въведена. Така че време е да разцъкаме малко новия Battlefield. 

RTX 2060 benchmark Battlefield V

 

Честно казано останах приятно изненадан при първия тест, когато сложих настройките на Ultra присет с включен Ray Tracing. Играейки на резолюция Full HD, получих среден FPS от 68, минимални кадри 51 и максимални кадри 103. 

RTX 2060 benchmark Battlefield V RTX-ON Ultra

 

Освен цифрите, искам да кажа личното си впечатление, че играта се държа изключително стабилно. На тези супер високи настройки изглеждаше прекрасно и нито за момент не почувствах, че машината по някакъв начин ми пречи да играя по най-добрия начин. Тъй че според мен играта съвсем спокойно може да се остави на тези настройки. Все пак обаче реших да направя и още един тест, този път без Ray Tracing, но иначе отново на Ultra присет. Естествено този път се получиха още по-високи резултати. Средните кадри за секунда бяха 114, минималните 60, а максималните 159. 

RTX 2060 benchmark Battlefield V RTX-OFF Ultra

 

Въпреки, че все още няма включен Ray Tracing, кака Лара Крофт намери място в днешния списък с игри, които тествах.

 

RTX 2060 benchmark Shadow of the Tomb Raider

 

Пуснах бенчмаркът на най-високия присет с изключен Anti-Alisasing и получихме доста добри резултати от 98 среден FPS при общо 15 118 рендърнати кадри. Доста сериозна в графично отношение игра е и вече добре познатата Far Cry V. Пуснах бенчмарка при настройки сложени на Ultra присет. Нашата видео карта се справи много добре изяждайки бенчмаркът със сто и три средни кадъра за секунда, 83 минимални и 123 максимални.

RTX 2060 benchmark Shadow of the Tomb Rider

 

Продължаваме нататък с някои E-спорт заглавия, първо от които е естествено CS:GO. Тестът, както винаги е на картата Nuke. На максимални настройки достигнахме 242 среден FPS, 149 минимален и 289 максимален. 

RTX 2060 benchmark CS:GO

 

 

Понеже тествах използвайки MSI Аfterburner имам представа и за температурата на процесора по време на игра. Това е интересно, понеже нали сме с водно охлаждане и да видим колко добре се представя. И така при CS:GO температурата на CPU-то не надвиши 37 градуса. Видео картата пък се държа в рамките на около 61°С.

След класиката CS:GO е време за  Overwatch. Графиката е на Epic присет. Тук имахме средни кадри за секунда от 192 при 146 минимални и 248 максимални.

RTX 2060 benchmark Overwatch

 

 

Интересно е да се отбележи, че този път процесорът се натовари на 85% и достигна до максимум от 39-40°С. Наистина водното охлаждане на Cooler Master се справя доста впечатляващо държейки нашия процесор толкова хладен. Видео картата пък се държеше на обичайните си и също доста ниски 61°С.

И накрая е време да видим как се справи нашата машина и на Fortnite. Теста беше проведен на Epic настройки и имахме средни 132 кадъра за секунда при 87 минимални и 182 максимални.

RTX 2060 benchmark Fortnite

 

 

Натоварването на процесора беше около 50%, при което температурата не надвиши 37-38°С.  Видео картата ни се натоварваше значително повече достигайки 81-95%, а понякога дори повече и държейки температура от 67°С.


 

В заключение мога да кажа, че съм доста доволен от няколко неща. Естествено от представянето на тази геймърска машина при игрите и тестовете и особено на видео картата ни, която се справи по-добре от моите лични очаквания. Особено добро впечатление ми направи играта Battlefield V. Тя се оказа доста стабилна и добре оптимизирана игра, защото при тази невероятна графика с изключен Ray Tracing успя да изкара повече FPS от Shadow of the Tomb Raider без Anti-Aliasing. А даже като среден FPS е с двадесетина кадъра зад Fortnite.

 

И накрая, но не и по значение хареса ми колко добре се справи водното охлаждане на Cooler Master. При цялото това високо натоварване, процесорът ни не качи повече от 40°C, което означава, че когато в някое от предстоящите видеа опитам да овърклокна процесора, имаме доста накъде да се качваме.

 

Надявам се, че днешният тест е бил интересен и полезен за вас. А пък ако искате да продължите да се информирате за всичко по-важно в света на игрите и хардуера, не пропускайте да следите блогът на Йон Компютърс.

 

 

 

 

 

 

Конфигурацията можете да видите на следния линк: