Сглобяване на РС с новата RTX 2080 и i7 8700
Сглобяване на РС с новата RTX 2080 и i7 8700

Сглобяване на РС с новата RTX 2080 и i7 8700

Oct 10, 2018 Home , Андро влог

Новото поколение видеокарти на Nvidia – RTX са вече тук  и вероятно повечето от вас с нетърпение чакат момента, в който ще направя конфигурация с някоя от трите – RTX 2080Ti, RTX 2080 и RTX 2070. В крайна сметка успяхме да се добререм до една от първите бройки 2080 в България и с партньорите ми от Йон Компютърс внимателно обмислихме какви части да подберем, за да бъде конфигурацията достойна за тази видеокарта. Накрая се получи може би най-якото РС, което сме показвали някога.

 

 

 

 

Реших, че това е идеален повод да осъществя една идея, която имам от доста време да помоля Иво, който е сервизен техник в Йон Компютърс да покаже как той би сглобил една конфигурация. Така най-сетне ще може да видите добър кабел мениджмънт.

Започваме разбира се с ънбоксинг на процесора. 

 

 

 

Ънбоксинг на процесор Intel Core I7 8700

 

 

Това е Intel Core i7 8700,  един страхотен процесор с шест физически и дванадесет логически ядра. За дъно сме избрали Asus Rog Strix H370-F Gaming.

 

 

 

 

Отваряйки я забелязвам, че това е наистина яко изглеждаща дънна платка с този огромен светещ декоративен елемент, управляван от Aura Lighting Control и вградена задна пластина. 

 

 

 

 

Може би инсталацията ще е по-лесна, защото няма да се наложи да монтираме задната пластина? Ще видим след малко.  А за сега, нека се съсредоточим в монтиране на процесора. 

 

 

Ънбоксинг и асемблиране на дънна платка Asus Rog Strix H370-F Gaming

 

 

Това се случва по стандартния начин без никакви затруднения. 

Нека обърнем малко внимание и на оперативната памет.

 

 

 

 

Имаме две плочки по осем гигабайта от 3000 MHz-цовата RAM на АData от XPG Spectrix сериите. Това са плочки RAM с вградено RGB осветление. Предполагам, че когато ги включим ще изглеждат супер яко. А за сега просто монтираме двете плочки на слотовете A2 и B2. 

 

 

 

 

Отново ще кажа, преди да монтирате плочките прочетете упътването на дъното, защото не се знае каква точно е правилната конфигурация на рам-та. 

Поставяме охлаждането на процесора.

 

 

 

 

Тъй като това не е отключен овърклокващ се процесор, боксовото охлаждане принципно ще бъде достатъчно.

С цел да се постигне максимален пърформънс за този билд решихме да не ползваме хард диск, ами ето това М.2 SSD на AData XPG 240GB.

 

 

 

 

Иво обърна внимание, че е много важно SSD-то да се поставя право-хоризонтално спрямо слота, а не под ъгъл. 

 

 

 

 

След това се завинтва прикрепящото винтче. 

 

 

 

 

След като инсталирахме процесора, охлаждането, рам-та и SSD-то е време да ви покажа и кутията за днешния билд. Това е Panzer MAX на Cougar. 

 

 

Ънбоксинг и асемблиране на компютърна кутия Cougar Panzer MAX

 

 

Една много голяма и страхотно изглеждаща кутия. Страничните капаци са снабдени със специални дръжки, с механизъм с помощта, на които се отстраняват и поставят съвсем лесно без необходимостта от завинтване на винтчета.

Кутията разполага с три вградени 120мм вентилатора.

 

 

 

 

В задната част могат да се видят четири шасита за SSD и две за харддискове. 

 

 

 

 

Имаме приятни гумирани отвори за кабел мениджмънт. 

Захранването е отделено от останалата част с ето тази пластмасова преграда, която първоначално изглежда сякаш не може да се махне, но всъщност отзад има специален винт. След като го отвинтим пластмасата, лесно се отстранява.

 

 

 

 

Отдолу кутията има много як филтър за прах, който се държи на магнити и много лесно се маха за почистване. 

 

 

 

 

Тази интересно изглеждаща пластмаса тук се нарича Air guide и ролята, която изпълнява е да пренасочва част от въздушния поток на двата предни вентилатора отзад, където се намират евентуално SSD-тата с цел да ги охлажда.

 

 

 

 

Друго интересно нещо за тази кутия е, че няма обичайните дистанционни втулки. Тяхната роля изпълняват ето тези издатини в самата ламарина. 

 

 

 

 

Поставяме дъното, особеното както казахме е предварително закрепената задна пластинка. 

 

 

 

 

Време е за първа част от кабел мениджмънта. Изкарваме целия сноб кабели отзад и Иво отделя тези за предните лед-ове, power и reset бутона. Малките кабелчета се връзват със свински опашки през четири пет пръста разстояние с цел снопа да е по-лесен за използване и по-прегледен.

 

 

 

 

Изкарваме отпред USB 3.0 кабела и го свързваме, а след това е време за снопа с малките кабелчета, които се  свързват без проблем, а след тях и USB 2.0 и аудио кабела на предния панел. Може да видите как Иво ги привързва в общ сноп за по-професионален вид.

 

 

 

 

Време е да отворим нашето захранване.  Това е Pure Power 10, 700 ватово модулно захранване на Be Quiet! Виждате слотовете за свързване на кабелите, ще сложим само тези, които ни трябват.

 

 

 

 

 

В случая започваме с един, който ще ни е нужен за видеокартата.

С помощта на велкро ленти, Иво събира част от стоящите отзад кабели в по-прегледен сноп.

 

 

 

 

През съответните отвори се прекарват осем пиновото захранване за процесора и двадесет и четири пиновото за дъното и без особени проблеми са свързани на съответните места. 

 

 

 

 

Дойде време за най-важното. Монтирането на нашата видеокарта RTX 2080 на Asus. 

За да се монтира видеокартата тези две пластинки отзад биват отстранени.

 

 

 

 

Бруталната видеокарта на Asus RTX 2080 си щраква на мястото и остава да бъде закрепена с винтчета. 

 

 

 

 

Поставят се два захранващи кабела, единият е осем, а другият - шест пинов.

 

 

 

 

Последното, което остана да се направи е да се свържат трите 120мм вентилатора на кутията. Имахме две възможности, едната е те да се свържат към дъното. Кутията обаче е оборудвана със собствен три-степенен контролер за скоростта на вентилаторите и с Иво преценихме, че е по-добре да ги свържем по такъв начин, че контролера да може да бъде използван.

 

 

 

 

За целта първо се наложи да сложим още един кабел към модулното ни захранване. Той трябва да захрани ето това SATA захранване отиващо в контролера на предния панел на кутията. После свързахме трите вентилатора към кабели идващи от контролера на предния панел, откъдето те ще се захранват и контролират. 

Задния капак се поставя изключително лесно, чрез специалния заключващ механизъм. Изобщо очарован съм от тази кутия на Cougar. 

 

 

 

 

Време е за тестов буут. Всичко работи перфектно

 

 

Kонфигурация ioncomputers с GeForce RTX 2080  и Intel Core I7 8700

 

 

Може да видите колко яко изглежда дъното със светещото RGB лого на Republic of Gamers, а двете плочки рам също греят с променяща се RGB светлина.

 

 

 

 

С помощта на контролера можем да регулираме скоростта, с която се въртят вентилаторите на кутията, а от там и нивата на шума. 

 

 

 

 

След като поставим и страничният прозрачен капак, може да хвърлим финален поглед на напълно готовата конфигурация с RTX 2080 и Core i7 8700.

 

 

Готова конфигурация с Intel Core I7 8700 и Nvidia RTX2080

 

 

Знаете какво следва, сега ще трябва с най-голямо удоволствие да тестваме тази брутална машина и да видим  на какво е способна.  Тъй че не пропускайте следващата статия в блогът на Йон Компютърс.

 

 

https://www.ioncomputers.bg/product/18724/video-karta-asus-dual-geforce-rtx-2080-oc-edition-8gb-gddr6.html