Колко добре можем да играем с RX 580 и Ryzen 5 1600x?
Колко добре можем да играем с RX 580 и Ryzen 5 1600x?

Колко добре можем да играем с RX 580 и Ryzen 5 1600x?

Aug 28, 2018 Home , Андро влог
Здравейте, хора, 
миналата седмица направих РС, което озаглавих - Пи Си от висок клас на ниска цена. Тази седмица, то стана дори още по-изгодно, защото моите партньори от Йон Компютърс неочаквано решиха да добавят подарък към него. Всеки, който си закупи конфигурацията от миналото видео с Ryzen 5 1600x и Asrock Radeon RX 580 (линк в описанието) получава като подарък слушалките Cougar Phontum. Цената на конфигурацията не се е променила, така че практически получавате безплатно едни много яки геймърски слушалки на стойност близо 100лв. 
 
 
А сега нека преминем към същността, а именно колко добре можем да играем на този компютър?
 

Започваме с няколко стандартни бенчмарка. С помощта на Cynebench измерихме силата на процесора и получих резултати от 1229 точки при мултикор пърформънса и 156 точки за сингълкор пърформънс.  

 

След това продължих с Unigine Superposition. Един много сериозен тест, който отразява най-вече графичните възможности на машината. На High настройки бенчмаркът вървеше много добре и постигна резултат от 5827 точки. 
 
 
Когато повторих теста на Extreme, очаквано получихме по-слаби резултати 2485 точки. 
 
 
Следва класическият бенчмарк на GTA V. Проведох два теста. При първия всички настройки бяха на максимум, но различните видове Anti-aliasing бяха изключени с изключение на FXAA. Получиха се доста силни средни резултати вариращи между 81 до 97 за различните сцени. 
 
 
Това е много добре, като имате предвид, че графиката е на максимум с изключение само на някои видове AA.

При втория тест вече включих всички АА и да ви кажа, чисто визуално не усетих никаква разлика с тази, че фреймрейта се понижи значително. Сега вече може да видите средните кадри за секунда варират малко над 30.
 
 
Проведох сходен тест и с бенчмаркът на Rise of the Tomb Raider. Кака Лара Крофт винаги е била сериозно изпитание, макар че скоро се задава нова игра от поредицата и тогава ще видим. За днешния тест първо използвах High pre-set настройката с Anti-aliasing оставен на FXAA. Получихме страхотни резултати, които може да видите. Общият резултат е 88 средни FPS. 
 
 
Проведох и втори тест, този път с всичко поставено на абсолютен максимум и Anti-Aliasing на SSAA 4x. В резултат, имахме около 30 кадъра за секунда. Все още плейъбъл, но аз лично бих предпочел high при-сетът с FXAA anti-aliasing. 
 

Няма как да не тестваме и CS:GO. При максимални настройки играта извади средни 183 кадъра за секунда при минимални 86 и максимални 267. 
 
 
Някои хора често пъти ме питат в коментарите, защо тествам тази игра при положение, че е ясно, че ще върви добре и отговорът ми е - ами защото ако не я включа много повече хора ще ме питат как ще върви CS:GO на тази конфигурация, така че задължително я тествам и нея всеки път. 
 

Следващото заглавие, която тествах отново е компетитив шутър, а именно Overwatch. Тази игра се движеше прекрасно на нашия хардуер. Използвах Epic присетът и средните кадри за секунда бяха 118, при 97 минимални (доста добре) и 141 максимални. 
 
 
Както обикновено при Overwatch няма голяма разлика между минималните и максималните кадри, което е добре защото е предпоставка за една стабилна игра. Може да видите колко яко изглеждаше графиката. 

След Overwatch традиционно тествам и Fortnite. Виждаме при максимални настройки резултатите са близки до тези на Overwatch, но са с една идея по-ниски:
 
 
И последната игра, която използвах, за да изпитам машината, а именно Far Cry V. Една относително нова и доста изискваща откъм графиката игра. Използвах вградения бенчмарк, за да тествам машината на максимални настройки и ето резултатите:

Минимален FPS 58, среден 69 и максимален 83. Наистина доста добре, за максимални настройки на такава игра.  
 
 
И така вече придобихте представа колко точно добро е РС-то за игри. Отново ще припомня, че всеки, който си го закупи от сайта на Йон Компютърс, получава като подарък слушалките  Cougar Phontum. A пък ако искате да не изпускате нищо ново от света на хардуера, не забравяйте да следите блогът на Йон Компютърс.